promeneramera

Alla inlägg den 18 september 2016

Av Eila Andersson - 18 september 2016 20:16

Hej! 

Här sitter jag. Är lite tung i huvudet. Har lite stegring och skräp i lungorna. Mår inte alltför dåligt, har kunnat studera ändå en del idag. Hemuppgifter i massörsutbildningen. Var till jourmottagningen i går, kände att jag hade lunginflammation på gång. Tänkte att jag tar en tablettkur i tid, så jag inte behöver bli riktigt dålig och få antibiotikan intravenöst. Och det gick vägen. Det var en riktig trevlig doktor där i går. Jag ska ta lungröntgen i morgon, och kolla infektionsvärdet. Hoppas att tabletterna har hjälpt....


Jag loggade in mig på mina Kanta-sidor, där jag kan se mina sjukvårdsuppgifter. Jag hittade texten från läkarbesöket på lungpolikliniken. Där fanns lite roligheter. Missuppfattningar sker så lätt. Men det är intressant att läsa vad de skriver. Sedan läste jag om mina utvidgade bronker, luftrör. Det fick jag ju nog veta under läkarbesöket att jag har. Jag har alltså bronkiektasier i lungorna. Låter ju ganska intressant och då måste jag ju googla det...... då var det slut på det intressanta och roliga. Inte hade jag ju trott att det är nå skillt allvarligt, jag tycker ju att jag mår så mycket bättre nu än vad jag gjort de senaste 10 åren.


Det kan ju finnas olika orsaker till bronkiektasier. Det togs en massa blodprov, för att kolla om de hittar nån autoimmun sjukdom, eller nåt annat som jag inte förstod, som kan ligga bakom. Så jag får vänta och se vad de kommer fram till. Jag har ju mina egna funderingar om ett och annat, och är inte alltför hopplöst inställd till framtiden. Det får bli en utmaning. Inte rolig, men ändå en utmaning. Och jag gillar utmaningar! Jag får gå i väntans tider ett par veckor, och får sedan mera information om fortsättningen.


En lite trött, fundersam och hoppfull Eila

Ovido - Quiz & Flashcards