promeneramera

Alla inlägg den 15 juni 2018

Av Eila Andersson - 15 juni 2018 08:51

Sömnproblem. Det är ju vanligt. Vi stressar. Vi sover för lite, har inte tid. Vi sover dåligt. Är deprimerade. Men det är ju helt normalt. Vanligt. Det är bara att lära sig sova. Lära sig avslappning. Eller ta sömnmedicin. Eller?


Förstås finns dessa orsaker. Åtgärdar vi dessa, så är det många som får ordning på sömnen. Men då finns det vissa som försöker allt det där man borde, men ändå sover dåligt. Vad felas då dessa människor? Är dom bara deprimerade? Allt mellan öronen? Nej, det tror jag inte.


Kosten. Jo, kosten kan påverka sömnen. Mat, som man är överkänslig mot, kan ge sömnproblem. T.ex mjölk, gluten, soja, ägg.... Fastän du inte vet att du är överkänslig mot dem, så kan de påverka din sömn. 


Kosten är så mycket mer än vi tror. Det ger inte bara energi och byggstenar åt oss. Fel mat kan göra oss sjuka. Vi reagerar individuellt på olika mat, beroende på gener och hälsotillstånd. Det kan vara svårt att klura ut vad man reagerar på. Men man kan börja med att lyssna på sin kropp. Orolig mage? huvudvärk? Ingen ork, energi?


Ät bra mat, oprocessad. Så naturlig som möjligt. Ät enkelt. Då är det mindre risk att du äter något "opassligt", som påverkar dig negativt. 


Tidigare månad - Senare månad
Ovido - Quiz & Flashcards