promeneramera

Direktlänk till inlägg 9 maj 2016

Naturlig mat

Av Eila Andersson - 9 maj 2016 06:43

Människan är anpassad för att äta naturlig mat. Man kan fundera på vad människan troligen åt innan jordbrukssamhället kom igång. De åt det som fanns i naturen; djur, fiskar, fåglar, insekter, larver, frukt, nötter, bär, växter, rötter. Det är människan van att äta sen urminnes tider. 


När man idag går i naturens skafferi (matbutiken), är det endast en liten del av utbudet som liknar den ursprungliga maten. Största delen är processerad mat, som kroppen har svårt att tillgodogöra. Det är mjölmat, söta drycker, mjölkmat. Människan har inte hunnit anpassa sig till så stora mängder processerad och icke-artanpassad mat. 


Komjölk passar för kalvar, människomjölk passar för människobebisar, och inte tvärtom. Ganska logiskt, eller hur? Det gäller att tänka lite själv....När människan utsätts för främmande proteiner, reagerar immunförsvaret och man blir sjuk. Vissa förr och andra senare. Alltså, undvik mjölkprodukter och sädesslag, och ät det som du är anpassad för. Låter enkelt i teorin...men det går att lära sig äta mångsidig, näringsrik, naturlig mat. Det gäller att investera i sin hälsa :)

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Eila Andersson - 15 juni 2018 08:51

Sömnproblem. Det är ju vanligt. Vi stressar. Vi sover för lite, har inte tid. Vi sover dåligt. Är deprimerade. Men det är ju helt normalt. Vanligt. Det är bara att lära sig sova. Lära sig avslappning. Eller ta sömnmedicin. Eller?   Förstås finns ...

Av Eila Andersson - 13 juni 2018 07:57

Det är ju inte riktigt dagens melodi att vara köttätare. Det rekommenderas att man minskar på köttätande, och äter proteiner från växtriket istället. Jag skulle gärna vara vegetarian, eller fruitarian, om jag kunde.    Förra hösten testade jag på...

Av Eila Andersson - 12 november 2017 06:13

Mat. Igen. Jo, maten är grunden till allt. Det är det vi kan, och ska, bygga vår hälsa på. Vi får tänka, vi ska tänka. På hur vi lever. Vad vi gör, vad vi äter. Och inte äter.   Vaccineringar på tapeten igen. Hela tiden. HP-vaccin mot livmoderhal...

Av Eila Andersson - 7 oktober 2017 07:24

Tänk om vi skulle i matbutikens kyldisk hitta olika mjölkprodukter gjorda på människomjölk. Smaksatt, sockrat, laktosfritt, helmjölk, fettfritt. Yogurt, fil, grädde, glass… olika smaker och sorter att välja mellan. Smaskens! Blir du sugen?  ...

Av Eila Andersson - 22 augusti 2017 06:22

Min man tittar på mig med en konstig blick, han brukar göra det ibland. Jag har igen kläckt en idé. Det händer nu som då. De flesta är helt ogenomförbara och produkten av min idérikedom. Jag har nog småningom lärt mig att inte låta alla mina idéer ko...

Ovido - Quiz & Flashcards