promeneramera

Alla inlägg den 9 maj 2016

Av Eila Andersson - 9 maj 2016 06:43

Människan är anpassad för att äta naturlig mat. Man kan fundera på vad människan troligen åt innan jordbrukssamhället kom igång. De åt det som fanns i naturen; djur, fiskar, fåglar, insekter, larver, frukt, nötter, bär, växter, rötter. Det är människan van att äta sen urminnes tider. 


När man idag går i naturens skafferi (matbutiken), är det endast en liten del av utbudet som liknar den ursprungliga maten. Största delen är processerad mat, som kroppen har svårt att tillgodogöra. Det är mjölmat, söta drycker, mjölkmat. Människan har inte hunnit anpassa sig till så stora mängder processerad och icke-artanpassad mat. 


Komjölk passar för kalvar, människomjölk passar för människobebisar, och inte tvärtom. Ganska logiskt, eller hur? Det gäller att tänka lite själv....När människan utsätts för främmande proteiner, reagerar immunförsvaret och man blir sjuk. Vissa förr och andra senare. Alltså, undvik mjölkprodukter och sädesslag, och ät det som du är anpassad för. Låter enkelt i teorin...men det går att lära sig äta mångsidig, näringsrik, naturlig mat. Det gäller att investera i sin hälsa :)

Tidigare månad - Senare månad
Ovido - Quiz & Flashcards