promeneramera

Alla inlägg den 30 maj 2016

Av Eila Andersson - 30 maj 2016 14:53

Nu är sommaren här! Den ska vi njuta av. Och av solen. När solen lyser på vår hud, bildas D-vitamin, som är viktigt för vårt immunförsvar och mycket, mycket annat. Här i våra breddgrader behöver vi vara ute mellan kl. 11 och 14, för att huden ska bilda D-vitamin. Om vi sätter solkräm, slipper inte solstrålarna fram till huden, alltså bildas inget vitamin. Så vi ska sola korta stunder utan solkräm, tills huden har vant sig. Man kan skydda sig med kläder istället för solkräm.


Jag har alltid tidigare haft känslig hy, brännt mig lätt. Och aldrig blivit vackert solbränd. Jag hade helt enkelt en sådan hudtyp som inte blir brun... De senaste åren har jag börjat få lite fin färg, när jag varit i solen. Och inte brännt mig. Nu har jag förvånande nog fått lite färg på armarna, varit ute i t-skjorta endast ett par gånger. Så nånting har hänt. Det jag ändrat på de senaste åren är kosten. Och tagit D-vitamin. Jag vet ju inte vad som orsakat vad, men jag tycks ha fått en ny hudtyp. Inte säger jag nej åt en snygg solbränna, lite fåfäng är jag ju ändå. Så jag solar med måtta med gott samvete och njuter av sommaren!



Av Eila Andersson - 30 maj 2016 06:04

God morgon! Har nu druckit min sista kaffeskvätt. Jag var pigg i morrn, så det gjorde ingen skillnad med kaffet jag drack. Det känns bra att inte ha kaffebegäret. Nu får jag njuta av grönt te. Ha en bra dag!


Nyt on viimeinen kahvitilkka juotu. Olin aamulla pirteä, joten tuntuu ihan hyvälle jättää kahvi kokonaan pois. Voin nauttia vihreästä teestä, maistuu hyvälle. Hyvää päivän alkua!

Tidigare månad - Senare månad
Ovido - Quiz & Flashcards